Hej,

God fortsättning på det nya året, Vi startade upp med nya restriktioner men hoppas på att vi snart får träffas ordentligt igen. Nytt år och nya uppdaterade regelhandböcker, restriktioner kräver lite ändrade åtgärder vid revisioner. 2021 innebar mycket nytt kring sigillmärkningen och stärkt förtroende hos kunden. Ni har väl inte missat alla fina klimatcertifierade tulpaner?

TULPANKAMPANJ FRÅN BLOMSTERFRÄMJANDET

Varje år gör Blomsterfrämjandet en tulpankampanj i början av januari där de har med Svenskt Sigill Klimatcertifierad.
Det är ett fint tillfälle där Svenskt Sigill märket syns lite överallt och ger oss ökad uppmärksamhet.
Tulpaner och gurka brukar vara de produkter som konsumenter ofta nämner när vi frågar om var de ser märket mest.FÖRTROENDET FÖR SVENSKT SIGILL MYCKET STARKT

I de undersökningar som vi gör kring Svenskt Sigill märken så ligger förtroendet fortsatt väldigt högt. Över 85% har förtroende för märket vilket är siffror som de flesta företag inte kommer i närheten av. Att använda ett Svenskt Sigill märke på din produkt ökar med andra ord det förtroende konsumenten får för den. Kombinationen av oberoende tredjepartskontroller, svenska bönder och spårbarhet hela vägen till åkern är starkt hos konsumenter. VI ser en ökande efterfrågar från konsumenten på denna typ av verifiering och transparens.

Undrar du mer om Svenskt Sigill märken? Tveka inte att kontakta oss!
SÅ GICK DET MED KOMMUNIKATIONEN 2021

Fler spännande nyheter präglade kommunikationsåret för Svenskt Sigill märken. Bland annat nyheten om de första klimatcertifierade äggen från Lantägg och WWF Världsnaturfondens köttguide gav stora effekter på uppmärksamheten.
Annonseringen i sociala medier har nått över 350 000 personer och gett över 2 miljoner exponeringar totalt. Webbplatsen svensktsigill.se hade runt 40 000 besökare under året. Kännedomen om Svenskt Sigill märken ökar i de olika undersökningarna vi gör.

Inför 2022 planerar vi att göra fler samarbeten med er kunder så har ni något kul ni vill ha med oss på så tveka inte att höra av er till josefin.kihlberg@sigill.se
REVISIONER UNDER CORONAPANDEMIN

Just när vi trodde att pandemin började gå mot sitt slut så blossar den upp igen…
IP-certifiering förutsätter revision på plats. För att revisionerna ska kunna genomföras på ett tryggt sätt medan pandemin pågår, behöver både revisorn och du som ska ta emot besök hjälpas åt för att minska risken för smittspridning. Den absolut viktigaste åtgärden är att inte ha nära kontakter med andra människor vid minsta sjukdomssymtom. Det innebär att tiden för revision kan behöva ändras om du eller revisorn har symptom. Under revisionen är det viktigt att hålla avstånd, tvätta händerna noggrant och att använda munskydd. I vissa situationer, när det inte går att undvika nära kontakt, kan det också behövas visir och skyddskläder.  

För att revisionerna av IP-standarden ska kunna flyta på som vanligt är det viktigt att alla hjälps åt att minska risken för smittspridning, tack för din insats!

NYTT ÅR – UPPDATERADE REGLER 2022

Under hösten har vi skickat ut alla de nya regelhandböcker som har fått en uppdatering.
Regelhandböckerna finns upplagda på er sida under Mina Sidor.

Ni som är certifierade och ännu inte har registrerat er för Mina Sidor gör det här. De finns också att beställa på vår webbplats sigill.se.

Här hittar du en sammanfattning av vilka regler som är ändrade inför 2022.

Det har tyvärr letat sig in några felskrivningar i några av Regelhandböckerna det sammanfattas här:

IP Livsmedel

IP Växtodling

FAKTURA 2022

Vi skickar ut fakturorna för den årliga systemavgiften nu under slutet av januari. Var observant att de inte hamnar i skräpposten i er mail.

Har ni frågor kring er faktura kontakta oss på info@sigill.se
 
 
Tel: 010-184 45 00 | info@sigill.se

Sigill Kvalitetssystem AB, Franzéngatan 1B, 105 33 Stockholm, Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign