I december brukar ni få ett julbrev från vår vd. Men i år är det ju spännande tider med vd-byte på gång. Därför har vi låtit vår nuvarande och vår kommande vd intervjua varandra i årets julbrev.  


Ann-Louise frågar Britt

Vad har varit roligast under din tid på Sigill?

Men åh, allt har varit roligt. Jag har verkligen älskat varje dag på jobbet. Att jobba med stärkta affärer på landet, med mat och miljöfrågor. Det är frågor som jag alltid brunnit för, som jag alltid kommer brinna för. Möta kloka och engagerade bönder och utveckla Sigills affär tillsammans med dem och tillsammans med världens bästa medarbetare som finns på Sigill. Det kan låta inställsamt men jag menar det verkligen: Sigill har varit mitt roligaste jobb!

Vad är du mest stolt över att ni åstadkommit?

Att Sigill Kvalitetssystem idag är ett lönsamt företag med ett växande kundantal och med betydligt större synlighet och kännedom hos konsument för vårt miljömärke Svenskt Sigill.  

Vad skulle du önska att Sigill lyckas med i framtiden?

Den riktigt stora utmaningen är att knyta ihop arbetet i Finland och Norge så att IP standarden i världens ögon blir DEN nordiska certifieringen.


    ________________________________________________________________________________


Britt frågar Ann-Louise

Du kommer från Ikea som är en global jätte. Med den erfarenheten, har du tankar kring Sigills ambition att bli "Den nordiska certifieringen"?

Min erfarenhet från att ha jobbat med många av dessa frågor globalt är att framgångsfaktorn ligger i att skapa förutsättningar för relevanta framsteg för den lokala aktören. Jag är övertygad om att Sigill Kvalitetssystem kan spela en än mer betydande roll i detta arbete och bidra till att stärka nordiska primärproducenters och livsmedelsförädlares affär ytterligare.    

Dina rötter till den agrara världen, hur ser de ut?

Undrar hur många gånger jag fått den frågan, redan innan jag börjat? Jag är uppvuxen på landet i Höga Kusten i Ångermanland och numera bor jag och min familj i en liten by i Sövde, i Skåne. Min mormor och morfar hade en gård för eget bruk så det är väl det närmaste jag kommer lantbrukarlivet bortsett mina erfarenheter från arbetet inom Lantmännen. Jag älskar naturen och personligen värdesätter jag de gröna näringarna oerhört högt. Min fritid spenderar jag helst med familj och vänner i skogen eller på fjället.

Om jag säger Science based targets, regenerativt jordbruk, naturbete, klimatkrisen, biologisk mångfald, kolinlagring, antibiotikafritt och koborstar, vad säger du då?

Då säger jag, de är alla intressanta och viktiga ämnen inom hållbarhetsagendan. Jag tänker också på trovärdighet, viktigt att ha fakta bakom de löften som ges. Det finns oerhört mycket kunskap inom de gröna näringarna avseende hållbarhet men det är kanske inte alltid helt enkelt att som företagare eller konsument navigera i vad som skapar mest nytta. Jag tror att samverkan är nyckeln här för att skapa fokus och generera en ökad konkurrenskraft globalt.  Vi önskar er alla en riktigt
GOD JUL

Information om hur du certifierar eller märker din produktion finns på www.sigill.se
Här hittar du också listan på certifierade företag.

Information om miljömärkningen Svenskt Sigill finns på svensktsigill.se

Följ Svenskt Sigill på sociala medier:

 
 
Tel: 010-184 45 00 | info@sigill.se

Sigill Kvalitetssystem AB, Franzéngatan 1B, 105 33 Stockholm, Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign