De dammsuger Sverige på goda skolmatsexempel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

#32 NOVEMBER 2023

I det här nyhetsbrevet fokuserar vi främst på skolmat. Skolmatskommissionen, som är en oberoende utredning, initierad av LRF Mjölk, har fått en flygande start och arbetar nu ihärdigt med att samla kunskap om vilka insatser man bör rikta in sig på för att förbättra skolmåltiderna runt om i landet.

Skolmatskommissionen dammsuger Sverige på goda exempel

I OKTOBER BESÖKTE Skolmatskommissionen två grundskolor i Karlstad och fick ett skolboksexempel på hur man med mycket engagemang och små medel kan erbjuda eleverna näring och energi under hela skoldagen, liksom en lugn och trevlig måltidsmiljö.

Läs mer om besöket i Karlstad och se intervjuer med de ansvariga

 
 

Stjärnkocken: Därför engagerar jag mig i skolmaten

FREDRIK ERIKSSON är en uppskattad krögare som ofta syns i tv-rutan. Han är en av ledamöterna i Skolmatskommissionen. När hans barn gick i skolan i Herrängen i Stockholm tog skolledningen hans hjälp med att höja måltidsupplevelsen:
– Det var egentligen inte så stora förändringar i vilken mat de serverade, utan snarare i förhållningssättet till måltiden, berättar Fredrik Eriksson.

Läs hela intervjun med Fredrik Eriksson om måltidsmiljöns betydelse

 
 
Läs mer om Skolmatskommissionens arbete!
 
 

Skolmaten – en het potatis i medier och debatter

SÄLLAN HAR SKOLMATSFRÅGAN varit så aktuell som nu. Överallt pratas det om skolmat och skolfrukost. I artikeln kommer vi löpande att samla nedslag från hela Sverige.

Läs vilka nyheter kring skolmat som oktober månad bjöd på

 
 

Glöm inte att fylla på med D-vitamin

D-VITAMIN ÄR VIKTIGT för att vi ska kunna lagra kalcium i skelettet, för att bygga muskler och för att hjärt-kärlsystemet ska fungera. Många av oss som bor på norra halvklotet når inte riktigt når upp i det rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin, men genom att dricka ett stort glas kall mjölk så får du i dig en betydande del av D-vitaminet du behöver!

Skaffa dig mer kunskap om D-vitaminets nyttor


Fira Ostkakans dag 14 november

FÖRENINGEN OSTKAKANS VÄNNER såg till att vi började fira Ostkakans dag 2004. Ostkaka är en småländsk traditionell rätt som görs på mjölk och ostlöpe. Du kan köpa ostlöpe på Apoteket eller så hittar du det i osthyllan i välsorterade butiker. Ostkakan tar cirka 10 timmar att laga, men den är väl värd att vänta på – så nu vet du vad du gör den 13 november. 😉


 

Mjölk.se | 010-184 40 00 | mjolkse.se | Följ oss på Instagram och Facebook
Mjölk.se, Franzéngatan 1B, 105 33 Stockholm, Sweden

Du får det här mejlet för att du prenumererar på Mjölk.se:s nyhetsbrev. Mjölk.se gillar mjölk och att berätta om den. Här presenterar vi fakta om vad mjölken gör för hälsan och miljön. Bakom Mjölk.se står svenska mjölkbönder och mejerier via LRF.

Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här


Email Marketing by ActiveCampaign