Övre raden: Stefan Bengtsson, Från vänster:  Helena Hultborn, Eva Bergstrand, Ann-Louise Ingvarson, Helena Allard, Christina Behm Velenik, Josefin Khilberg, Irene Eriksson Längst fram: Katarina Ahlmen

Hej,

Nu är vi alla tillbaka efter en välbehövlig sommarledighet, vi har både fått känna på heta dagar och kalla nätter. En väldigt fin sommar som inte är över än. Här presenterar vi de sex gårdar som är nominerade till årets klimatbonde, Biologisk mångfald har blivit en het fråga i näringslivet och vi kommer synas i media med nya fina filmer från några av de Svenskt Sigillcertifierade gårdarna. Vi flaggar för uppdateringa i IP Frukt & Grönt inför 2023 och vi hann se till att bli fotograferade innan semestrarna, så här har ni Sigill Kvalitetssystem.

Övre raden: Maria och Hans Wachtmeister, Johannishus gods, Eva och Tomas von Heideken, Fräkentorp, Anders och Lisa Gunnarsson, Halla gård, Nedre raden: Jens Thulin, Vismarlövsgården, Erik O.R. Bengtsson, Karlsfälts gård, Stefan Schörling, Hasta gård
6 GÅRDAR NOMINERADE TILL ÅRETS KLIMATBONDE

Svenskt Sigill Klimatcertifierad vill uppmärksamma de bönder som gör det tuffa jobbet med att minska klimatpåverkan i primärproduktionen och delar därför ut priset Årets klimatbonde. Nu är sex stycken bönder i framkant inom klimatfrågan nominerade till Årets Klimatbonde 2022: Anders och Lisa Gunnarsson, Halla gård, Eva och Thomas von Heideken, Fräkentorp, Stefan Schörling, Hasta gård, Maria och Hans Wachtmeister, Johannishus gods, Erik O.R. Bengtsson, Karlsfälts gård, Jens Thulin, Vismarlövsgården.

Läs mer här

BIOLOGISK MÅNGFALD HET FRÅGA I NÄRINGSLIVET

Förlust av biologisk mångfald har seglat upp jämte klimatet som en av vår tids allra största utmaningar. Den senaste rapporten från WWF om läget för den biologiska mångfalden, Living planet report, visar på en genomsnittlig minskning globalt på hela 68 procent för de undersökta bestånden av fåglar, fisk, däggdjur, grod- och kräldjur mellan 1970 och 2016. Men nu börjar det äntligen att hända saker.

Näringslivet har vaknat och allt fler företag börjar inkludera biologisk mångfald i sitt hållbarhetsarbete. Finansbranschen håller på att ta fram ramverk för att kunna rapportera påverkan på biologisk mångfald och agera på det vid finansiella beslut. Inom EU:s gröna giv pågår febril verksamhet med att ta fram lagstiftning för att bland annat återställa naturområden i medlemsländerna. I vinter är det också äntligen dags för det globala stormötet om biologisk mångfald som har blivit uppskjutet gång på gång på grund av pandemin. Då ska nya globala mål tas för den biologiska mångfalden och vi håller tummarna för att de blir tillräckligt ambitiösa för att vända den negativa utvecklingen.

Svenskt Sigill odlare redo
IP-standarden och alla certifierade producenter på Sigillnivå och uppåt är redan redo för förändringen. Åtgärder för att gynna den biologiska mångfalden på gårdar har varit ett krav på Sigillnivå sedan 2019. Så om du inte redan gör det, stoltsera med din märkning med Svenskt Sigill för att visa att just du faktiskt gör skillnad!


NYA VERSIONER AV IP FRUKT & GRÖNT FRÅN 1 JANUARI 2023

1 januari börjar nya utgåvor av IP Frukt & Grönt Grundcertifiering 2023:1 och IP Sigill Frukt & Grönt 2023:1, att gälla. Målet med uppdateringen är att reglerna även ska fungera i Finland. Uppdateringen innebär några mindre ändringar, kompletteringar och förtydliganden. Utskick av de nya utgåvorna sker under oktober.


En sammanställning av de förändringar i de nya utgåvorna finns här.

ESTRELLA PUFFAR UPP SVENSKT SIGILL

Sedan flera år tillbaka är Estrellas Västkustchips certifierade och märkta med Svenskt Sigill. Nu under våren och sommaren har de haft en stor annonskampanj där de trycker extra på märkningen. Dessutom har samarbeten med olika influencers också pågått under året där Svenskt Sigill har synts på ett fint sätt.

NYA ANNONSFILMER FÖR SVENSKTSIGILL PÅ G
I sommar har vi filmat för annonseringen i sociala medier. Här är ett smakprov på hur det kommer att se ut för de som nås av vår annonsering på Instagram och Facebook.

Har du tankar eller frågor så kan du alltid höra av dig till
josefin.kihlberg@sigill.se

Klicka på bilden så får ni ett smakprov

SIGILL I MEDIA

Forskaren Elin Röös uppmanar till att köpa Svenskt Sigill i årets sommarprat
https://sverigesradio.se/avsnitt/elin-roos-sommarprat-2022

ICA lanserar vertikalodade klimatcertifierade kryddor
Skånska Dagbladet: Klimatbönder kan vinna pris för sitt hålbara arbete. Artikel om Vismarlövsgården och Karlsfälts gård. Länk finns ej.

Stefan vid Hasta gård nominerad till Årets klimatbonde
Kycklingproduktion ökar spårbarheten med blockchainteknik

Information om hur du certifierar eller märker din produktion finns på www.sigill.se
Här hittar du också listan på certifierade företag.

Information om miljömärkningen Svenskt Sigill finns på svensktsigill.se

Följ Svenskt Sigill på sociala medier:

Facebook
 
Twitter
 
Instagram
Tel: 010-184 45 00 | info@sigill.se

Sigill Kvalitetssystem AB, Franzéngatan 1B, 105 33 Stockholm, Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign